Saturday, February 9, 2019

Barksdale 3000 serie nu uitgebreid met IO-link

Barksdale, een toonaangevende fabrikant van industriële meet- en regelcomponenten, heeft aangekondigd dat de succesvolle 3000-serie wordt uitgebreid met IO-Link communicatieprotocol. De BPS3000, een elektronische drukschakelaar met een 4-cijferig display is als eerste uitgerust met IO-Link protocol. Later volgen er nog meer producten uit de Barksdale 3000 serie die naast druk-, ook temperatuur- en niveausensoren omvat.

IO-Link is een digitaal serieel communicatieprotocol dat wordt gebruikt om digitale sensoren en regelaars op elkaar aan te sluiten. Met dit digitale signaal worden naast de procesgegevens ook statussen en service informatie uitgewisseld. Deze extra gegevens maken regelingen slimmer en efficiënter doordat ze bijvoorbeeld onderhoudsdiagnoses kunnen doen en reparaties kunnen voorspellen. De IO-Link-technologie voldoet aan de internationale IEC 61131-9 richtlijn en communiceert daarmee met alle types IO-link regelaars. De Barksdale IO-link transmitters zijn eenvoudig te installeren met een standaard 3-aderige kabel.

We hebben onze BPS3000 in 2014 met veel succes gelanceerd en nu zijn we verheugd om deze productserie uit te breiden met IO-Link-mogelijkheden. Deze veelzijdige productreeks is perfect voor een breed scala aan industriële toepassingen, waaronder hydraulische powerpacks, fabrieksautomatisering, pulp- & papierfabrieken en mobiele apparaten en machines. Naast de nieuwe IO-link functionaliteit werkt de BPS3000 serie ook nog als traditionele transmitter met 0-10 V of 4-20 mA uitgang.

Met een inbouwhoogte van iets minder dan tien centimeter en een diameter van ruim twee centimeter, maakt de BPS3000 installatie op locaties met weinig ruimte mogelijk. De behuizing met IP67-klasse maakt deze unit geschikt voor de natste omgevingen en zelfs voor volledige onderdompeling. Drukbereiken zijn beschikbaar van 0 tot -1 bar tot 0 tot 600 bar. Net als het standaard uitvoering heeft de IO-Link-versie ook UL en CSA-goedkeuring en is daarom bij uitstek geschikt voor wereldwijd gebruik.

chat uitgeschakeld voor Engels