Barksdale in Nederland en België
Barksdale logo
Barksdale is een producent van industriële meet- en regelinstrumenten, opgericht in 1949 in Los Angeles, California. In Reichelsheim - Duitsland staat een tweede productiefabriek. HITMA Instrumentatie is al zo'n 20 jaar de distributiepartner van Barksdale voor de Benelux. Vele industrieën gebruiken inmiddels een verscheidenheid aan Barksdale productlijnen. Toepassingen die voorzien zijn van een Barksdale instrument variëren van autofabrieken, de procesindustrie, voedselverwerkende bedrijven, olie- en gasvelden tot pretparken en nog veel meer.
producten van Barksdale

Barksdale compacte druktransmitters

Barksdale druktransmitters
De Barksdale transmitters en schakelaars, uitgevoerd in een compact formaat voor het nauwkeurig meten van druk. Met meetbereiken van 200mbar tot 6.000 bar. Toegepast in onder andere industriële machines en hydraulische powerpacks. Deze druktransmitters zijn bestand tegen trillingen en schokken en hebben daardoor een hoge nauwkeurigheid.

direct naar de producten

Barksdale elektronische drukschakelaars

Barksdale elektronische drukschakelaars
Drukschakelaars met drukknoppen voor eenvoudig gebruik en multifunctionele digitale displays om meetgegevens af te lezen. Deze schakelaars zijn gemakkelijk te programmeren. Op het LED-display kan de waarde en de schakelpunten worden afgelezen.

direct naar de producten

Barksdale mechanische drukschakelaars

Barksdale mechanische drukschakelaars
Compacte drukschakelaars van Barksdale zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: met een roestvrijstalen membraan, bourdonbuis en piston. Onder andere toegepast in de chemische procesindustrie, koelinstallaties, hydraulische systemen en elektriciteitscentrales.

direct naar de producten

Barksdale temperatuurschakelaars

Barksdale temperatuur schakelaars
Mechanische- en elektronische temperatuur schakelaars in waterdichte aluminium behuizingen. De mechanische schakelaars worden vooral gebruikt in de chemische procesindustrie, scheepvaart en elektriciteitscentrales. De elektronische schakelaars zijn er met en zonder multifunctioneel roterend display. Te gebruiken als thermostaat en temperatuurtransmitter. De elektronische schakelaars worden vooral gebruikt in de hydrauliek en pneumatiek, in werktuigen en systemen.

direct naar de producten

Barksdale mechanische niveauschakelaars/vlotterschakelaars

Barksdale mechanische niveauschakelaars/vlotterschakelaars
Voor één of meerdere niveaus. De niveauschakelaars voor 1 niveau zijn verkrijgbaar in een metalen en niet-metalen versie. De multi niveauschakelaars (tot wel 6 niveaus) kunnen uitgebreid worden met een temperatuursensor of schakelaar.  Barksdale niveauschakelaars worden vooral toegepast in de machinale industrie, scheepvaart en mobiele en gestationeerde applicaties.

direct naar de producten

Barksdale mechanische peiltoestelen

Barksdale mechanische peiltoestellen
Toestellen voor constante niveau indicatie zonder stroomtoevoer. Deze magnetische peilglazen zijn volledig custom made te bestellen. Een temperatuurbereik tot wel 320°C en ATEX gecertificeerd. Kunnen kijkglazen vervangen wanneer er een leesbaarheid nodig is van 30 meter, offshore.

direct naar de producten

Barksdale elektronische niveaumeting

Barksdale elektronische niveaumeting
Elektronische niveau sondes voor een constante niveaumeting.

direct naar de producten

Barksdale flowschakelaars en elektronische flowtransmitters

Barksdale flowschakelaar en transmitter
Doorstroomschakelaars voor olie of water. Ieder model heeft verschillende aansluitmogelijkheden, doorstroom bereiken en drukbestendigheid. Ook toegepast voor de beveiliging van koelinstallaties. De elektronische transmitters hebben een ultrasonore flow sensor en een digitaal LED-display met keypad. Het display is 90° roteerbaar.

direct naar de producten

Barksdale handbediende kleppen

Barksdale handbediende kleppen
Handbediende kleppen voor vloeistoffen en gassen gebruikmakend van de bekende Barksdale Shear-Seal technologie. Deze technologie zorgt voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties. Verkrijgbaar met verschillende werkdrukken.

direct naar de producten