Drukbewaking in patiënten isolatiekamer of intensive care (IC)

1-4 van 4
Isolatiekamers worden door middel van een ventilatiesysteen in onder-of overdruk gebracht. Om de patiënt te beschermen kan dit door een overdruk te creëren en om de omgeving tegen de patiënt te beschermen door een onderdruk. Universeelruimtes voor zowel bronisolatie als beschermende isolatie kan ook de sluis in onderdruk worden gebracht ten opzichte van de patiëntenkamer of intensive care (IC). Een om te schakelen systeem wordt volgens de WIP richtlijnen voor isolatiekamers afgeraden in verband met de kans op fouten.
Bronisolatie

Indien de patiënt een potentiële besmettingsbron is voor de omgeving dient de luchtbehandeling ervoor te zorgen dat gecontamineerde lucht uit de patiëntenkamer geen andere ruimtes bereikt. Dit kan worden gerealiseerd door een onderdruk in de patiëntenkamer of intensive care unit (ICU) te creëren ten opzichte van de sluis en sanitaire ruimte.

Beschermende isolatie

Indien de omgeving een potentiële besmettingsbron is voor de patiënt dient de luchtbehandeling ervoor te zorgen dat gecontamineerde lucht de patiëntenkamer niet kan bereiken. Dit kan worden gerealiseerd door een overdruk in de patiëntenkamer te creëren ten opzichte van de sluis en sanitaire ruimte.

Universele isolatie

Een meer flexibele oplossing is een universele isolatiekamer, zodat deze kan worden gebruikt voor zowel bronisolatie, als beschermende isolatie. Door een onderdruk te creëren in de sluis ten opzicht van de gang en de patiëntenkamer, kan gecontamineerde lucht de kamer niet inkomen en kan de wordt de potentieel besmette lucht vanuit de patiëntenkamer afgezogen via de sluis.


Oplossingen

Wij bieden oplossing voor het meten, regelen en bewaken van drukverschillen in isolatiekamers en intensive care units (ICU). Onze oplossing lopen uiteen van drukverschiltransmitters voor koppeling met een gebouwbeheersysteem, tot geavanceerde audio-visuele drukbewaking, maar ook eenvoudige oplossingen als een rood-groen status indicatie van de ruimtes.