Schneider Electric Instrument Area Network IAN

1-5 van 5

Het Instrument Area Network (IAN) is door Schneider Electric ontwikkeld als kostenefficiënt en flexibel industrieel draadloos netwerk als alternatief voor een volledig WirelessHART systeem. Het systeem is wel volledig te integreren met een bestaand WirelessHART systeem, maar kiest voor de communicatie tussen de veldsensoren en dataverzamelaars bewust voor Bluetooth communicatie. Dit is namelijk veel flexibeler en eenvoudiger te installeren en bespaart een hoop kosten.

Hoe werkt het?

Het IAN systeem bestaat uit draadloze veldsensoren voor het meten van absolute en relatieve druk, drukverschil en temperatuur. Deze metingen kunnen via Bluetooth worden gekoppeld aan de zogeheten centrale collectoren (WCC10). Deze collectoren verzamelen de meetdata van maximaal 8 draadloze veldsensoren en stuurt deze via WirelessHART door naar elk willekeurig systeem.

Door te kiezen voor Bluetooth tussen de veldsensoren en collectoren, gaan de batterijen van de veldsensoren veel langer mee dan bij een volledig WirelessHART systeem. Lokale configuratie is ook een stuk eenvoudiger te doen met een app voor telefoon of tablet via Wifi. Hiermee is het Instrument Area Network van Schneider Electric het meest kostenefficiënte, gebruiksvriendelijke en flexibele draadloze systeem op de markt voor de industrie.