Nieuws

woensdag 17 mei 2023

Hoogwaardige meetapparatuur voor betere kwaliteitshandhaving

Hitma leverde de meetapparatuur voor de drukbewaking van onder andere de isolatiekamers en het dataregistratiesysteem voor de koelkasten, vriezers en kritische ruimtecondities van het nieuwe ziekenhuis Tergooi MC. Vakblad Bouwen aan Zorg publiceerde een artikel over de betrokkenheid van Hitma bij dit nieuwbouwproject.

donderdag 17 november 2022

Hitma introduceert Barksdale BoT-serie: de nieuwste generatie compacte druktransmitters

Hitma introduceert de nieuwe BoT-serie digitale druktransducers van Barksdale. Deze druktransmitters zijn ontworpen voor het bewaken en regelen van druk in o.a. gasinstallaties, mobiele hydraulische apparatuur en voertuigen. De BoT-serie druktransmitters van Barksdale is te configureren uit 55 beschikbare standaardopties, maar kan ook helemaal op maat worden gemaakt.

vrijdag 12 augustus 2022

Hitma met stand aanwezig tijdens FMT Totaal OK-congres 2022

Donderdag 15 september is Hitma met een stand aanwezig tijdens het FMT Totaal OK-congres 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit congres is er met name aandacht voor de vraag waarom bepaalde (technische) keuzes in operatiekamers worden gemaakt en de ervaringen die gebruikers in de praktijk hebben.

donderdag 4 augustus 2022

Wegens succes herhaald! Gratis webinar: ‘Hoe meet je luchtstromen betrouwbaar?’

Het continu meten van luchtsnelheden is door verschillende factoren ingewikkeld, maar vaak wel enorm belangrijk. Regelmatig krijgen instrumentatiespecialisten Teun Mulder en Marcel van Kesteren de vraag welke manieren er zijn om tot een correcte meting van luchtstromen te komen. Vorig jaar organiseerden zij daarom een webinar om de meetprincipes toe te lichten. Wegens grote interesse en vragen vanuit de markt, houden zij op donderdag 8 september van 10.00 tot 11.00 uur wederom een webinar over luchtstroommeting.

donderdag 24 maart 2022

Webinar 'Veelbelovende draadloze ontwikkelingen binnen industriële automatisering'

Hitma organiseert 21 april a.s. van 10:00 tot 10:45 uur in samenwerking met fabrikant Schneider Electric een webinar over een veilig én kostenbesparend industrieel draadloos meetsysteem dat ook nog eens makkelijk te installeren is; Het Instrument Area Network (IAN) van Schneider Electric. Specialist meet-en regeltechniek Michel Meijers van Hitma en gastspreker Gerrit Bruntink van Schneider Electric geven tijdens dit gratis webinar binnen 45 minuten een duidelijk beeld van de mogelijkheden en voordelen van dit hybride IAN-systeem.

dinsdag 15 maart 2022

Webinar ‘Draadloos temperatuur en luchtvochtigheid meten, registreren en realtime bewaken in één cloudoplossing’

Het komt nog vaak voor dat het monitoren van temperatuur en/of luchtvochtigheid handmatig wordt uitgevoerd. Dit kost veel tijd en is foutgevoelig. Het MySirius-dataregistratiesysteem van fabrikant JRI biedt hiervoor een flexibele én draadloze oplossing. Het systeem registreert en bewaakt temperatuur en luchtvochtigheid op meerdere meetpunten met behulp van draadloze meetsensoren en registratie en controle van meetdata in de cloud. Deze dataregistratie-oplossing wordt veelvuldig ingezet bij opslag en/of productie van kwetsbare goederen. Op 14 april 2022 organiseert Hitma vanaf 10 uur een webinar van 60 minuten over het MySirius-dataregistratiesysteem. Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen.

maandag 8 november 2021

Gratis webinar: Hoe meet je luchtstromen betrouwbaar?

Ervaar jij wel eens problemen bij het meten van luchtstromen in kanalen van luchtbehandelingssystemen? Dat is niet vreemd, aangezien correct flow meten door verschillende factoren ingewikkeld is. Wil jij weten hoe je luchtstromen echt betrouwbaar meet? Meld je dan aan voor ons webinar ‘Correct flow meten’ op 9 december a.s. (10.00 – 11.00 uur). Hitma-specialisten leggen je dan precies uit hoe je tot betrouwbare resultaten komt.

woensdag 3 november 2021

Gratis Dwyer-catalogus 2022 nu verkrijgbaar

Techneuten opgelet! Vanaf nu kun je de nieuwe Dwyer-catalogus bij ons aanvragen. Deze gratis 2021-editie telt meer dan 475 pagina’s en omvat het complete assortiment meet- en regelproducten van onze fabrikant Dwyer Instruments. Superhandig om binnen handbereik te hebben.

vrijdag 28 mei 2021

Aanzienlijk kortere levertijd Foxboro LevelStar buoyancy-niveautransmitters

Afnemers van de LevelStar type 244LD buoyancy-niveautransmitters van Foxboro/Schneider Electric hebben in het verleden misschien ervaren dat deze niveautransmitters een lange levertijd hadden. Maar er is goed nieuws! Schneider Electric is erin geslaagd de levertijd van de Levelstar-serie aanzienlijk te verkorten naar 8 tot 10 weken.

vrijdag 20 november 2020

Nieuwe Schneider Electric flowmeter beschikbaar in Nederland via Hitma

Schneider Electric (die eerder Foxboro hebben overgenomen) heeft een nieuwe lijn vortex flowsensoren uitgebracht. Een van de meest opvallende instrumenten in de nieuwe 84C-lijn, is de 84CS flowmeter, gebaseerd op het vortex principe. De 84CS is een flowmeter die geschikt is voor sanitaire toepassingen en dat is interessant, want Schneider Electric is daarmee de enige aanbieder van een dergelijk instrument. Waar in veel applicaties nu gebruik wordt gemaakt van duurdere en grotere coriolismeters en (clamp-on) ultrasoon meters, biedt de 84CS een betrouwbaar, compact, 3A-gecertificeerd en prijsgunstig alternatief.