Nieuws

vrijdag 28 mei 2021

Aanzienlijk kortere levertijd Foxboro LevelStar buoyancy-niveautransmitters

Afnemers van de LevelStar type 244LD buoyancy-niveautransmitters van Foxboro/Schneider Electric hebben in het verleden misschien ervaren dat deze niveautransmitters een lange levertijd hadden. Maar er is goed nieuws! Schneider Electric is erin geslaagd de levertijd van de Levelstar-serie aanzienlijk te verkorten naar 8 tot 10 weken.

dinsdag 11 mei 2021

Prijsstijging Dwyer per 17 mei 2021

In de huidige buitengewone tijden is Dwyer als fabrikant sterk onderhevig aan materiele prijsstijgingen en verlengde doorlooptijden van diverse grondstoffen en toeleveranciers.

vrijdag 20 november 2020

Nieuwe Schneider Electric flowmeter beschikbaar in Nederland via Hitma

Schneider Electric (die eerder Foxboro hebben overgenomen) heeft een nieuwe lijn vortex flowsensoren uitgebracht. Een van de meest opvallende instrumenten in de nieuwe 84C-lijn, is de 84CS flowmeter, gebaseerd op het vortex principe. De 84CS is een flowmeter die geschikt is voor sanitaire toepassingen en dat is interessant, want Schneider Electric is daarmee de enige aanbieder van een dergelijk instrument. Waar in veel applicaties nu gebruik wordt gemaakt van duurdere en grotere coriolismeters en (clamp-on) ultrasoon meters, biedt de 84CS een betrouwbaar, compact, 3A-gecertificeerd en prijsgunstig alternatief.

donderdag 19 november 2020

Gratis Dwyer-catalogus 2021 nu verkrijgbaar

Techneuten opgelet! Vanaf nu kun je de nieuwe Dwyer-catalogus bij ons aanvragen. Deze gratis 2021-editie telt bijna 500 pagina’s en omvat het complete assortiment meet- en regelproducten van onze fabrikant Dwyer Instruments. Superhandig om binnen handbereik te hebben.

woensdag 29 juli 2020

Viridi Air Partnership - schone lucht, natuurlijk voor elkaar

Hitma draagt met de meetinstrumenten van Sysinno bij aan gezonde binnen- en buitenlucht en voldoet hiermee aan de criteria om partner te zijn van Viridi Air.

woensdag 22 juli 2020

Hitma neemt instrumentatiespecialist ATAL over

Hitma Groep B.V. (Uithoorn) heeft 20 juli jongstleden ATAL B.V. (Purmerend) overgenomen. Specialistisch instrumentatieleverancier ATAL, opgericht in 1994 door Marcel Dix en Perry van Helvoort, zal als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Oud-directeur Perry van Helvoort blijft werkzaam in de onderneming. Indutrade heeft voor deze add-on acquisitie gekozen op basis van overeenkomsten in het productaanbod van ATAL en Hitma Instrumentatie en de mogelijkheid tot backoffice-ondersteuning door Hitma.

woensdag 1 juli 2020

Ziekenhuisapotheker Krijn Dekens van het Martini Ziekenhuis over monitoring van geneesmiddelenkoelkasten

Het Martini Ziekenhuis in Groningen is een vrij groot topklinisch opleidingsziekenhuis met een breed zorgaanbod. De instelling heeft dus veel afdelingen, en een groot aantal koelkasten met geneesmiddelen. Voor monitoring van de temperatuurcondities koos het ziekenhuis voor het draadloze JRI LoRa systeem. Ziekenhuisapotheker Krijn Dekens vertelt over de overwegingen en ervaringen rond deze keuze.

maandag 30 maart 2020

IAN systeem van Schneider Electric gaat strijd aan met gangbare draadloze WirelessHART meetsystemen

Schneider Electric introduceert een IAN (Instrument Area Network) meetsysteem. Dit is: Het snelste en meest eenvoudig te installeren draadloze meetsysteem, De meest kostenefficiënte draadloze oplossing, Eenvoudig te integreren in bestaande WirelessHART systemen, Later eenvoudig uit te breiden, tegen minimale kosten

maandag 16 maart 2020

Ontwikkelingen coronavirus en impact op dienstverlening Hitma

Bij Hitma hebben wij onze bedrijfsvoering afgestemd op de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken. We doen het optimale om de gezondheid van onze klanten, medewerkers en leveranciers zo goed mogelijk te beschermen, maar uiteraard doen we tegelijkertijd onze uiterste best om onze dienstverlening op een zo hoog mogelijk peil te houden.

woensdag 18 december 2019

Gratis Dwyer catalogus 2020 nu verkrijgbaar

Techneuten opgelet! Vanaf 1 december kun je de nieuwe Dwyer-catalogus bij ons aanvragen. Deze gratis 2020-editie telt meer dan 475 pagina’s en omvat het complete assortiment meet- en regelproducten van fabrikant Dwyer Instruments. Superhandig om binnen handbereik te hebben.