Nieuws

maandag 30 maart 2020

IAN systeem van Schneider Electric gaat strijd aan met gangbare draadloze WirelessHART meetsystemen

Schneider Electric introduceert een IAN (Instrument Area Network) meetsysteem. Dit is: Het snelste en meest eenvoudig te installeren draadloze meetsysteem, De meest kostenefficiënte draadloze oplossing, Eenvoudig te integreren in bestaande WirelessHART systemen, Later eenvoudig uit te breiden, tegen minimale kosten

maandag 16 maart 2020

Ontwikkelingen coronavirus en impact op dienstverlening Hitma

Bij Hitma hebben wij onze bedrijfsvoering afgestemd op de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken. We doen het optimale om de gezondheid van onze klanten, medewerkers en leveranciers zo goed mogelijk te beschermen, maar uiteraard doen we tegelijkertijd onze uiterste best om onze dienstverlening op een zo hoog mogelijk peil te houden.

woensdag 18 december 2019

Gratis Dwyer catalogus 2020 nu verkrijgbaar

Techneuten opgelet! Vanaf 1 december kun je de nieuwe Dwyer-catalogus bij ons aanvragen. Deze gratis 2020-editie telt meer dan 475 pagina’s en omvat het complete assortiment meet- en regelproducten van fabrikant Dwyer Instruments. Superhandig om binnen handbereik te hebben.

woensdag 11 december 2019

VSK-beurs voor Hitma Instrumentatie in teken van gebouwautomatisering en drukbewaking

Op de stand van Hitma Instrumentatie draait het tijdens de VSK-beurs (4 t/m 7 februari 2020, Jaarbeurs Utrecht) voornamelijk om gebouwautomatisering en drukbewaking. Hitma besteedt aandacht aan slimme techniek voor utiliteitsgebouwen en optimale luchtkwaliteit in operatiekamers en cleanrooms. Bezoekers kunnen op stand 10.A041 terecht voor uitleg over oplossingen van fabrikanten als Produal, Dwyer, Lufft en Kimo.

donderdag 14 november 2019

Hitma aanwezig tijdens NIAGG Benelux User Group Meeting

Donderdag 21 november a.s. vindt de jaarlijkse NIAGG-bijeenkomst plaats in Werkendam. NIAGG is de Nederlandstalige IA-gebruikersgroep die jaarlijks samenkomt om kennis en ervaringen uit te wisselen over industriële automatisering. Net als voorgaande jaren is Hitma hierbij aanwezig.

zaterdag 9 februari 2019

3000-serie schakelaars en sensoren van Barksdale worden uitgebreid met IO-Link

Barksdale, een toonaangevende fabrikant van industriële meet- en regelcomponenten, heeft aangekondigd dat de succesvolle 3000-serie wordt uitgebreid met IO-Link communicatieprotocol. De BPS3000, een elektronische drukschakelaar met een 4-cijferig display is als eerste uitgerust met IO-Link protocol. De BPS3000 maakt deel uit van Barksdale's Generatie 3000 elektronische instrumentatie die druk-, temperatuur- en niveausensortechnologie omvat.

vrijdag 8 februari 2019

Hitma aanwezig tijdens STIP-symposium Concept richtlijn luchtbehandeling operatiekamers en behandelkamers

Teun Mulder, Hitma-specialist luchtbehandeling en luchtkwaliteit in o.a. operatiekamers en cleanrooms, is donderdag 21 maart a.s. aanwezig tijdens het vijfde symposium Luchtbeheersing Operatiekamers en behandelkamers van de Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP). Doel van de organisatie van het symposium is vanuit de domeinen techniek, microbiologie en menselijk gedrag antwoord te vinden op de vraag hoe POWI’s (Protocol module Postoperatieve wondinfecties) gereduceerd kunnen worden tot een aanvaardbaar niveau. Teun Mulder is in de pauzes te vinden aan zijn table-top waar iedereen terecht kan voor meet- en regelvraagstukken voor operatiekamers.

vrijdag 11 januari 2019

Schneider Electric druktransmitters, voor elk proces een perfecte oplossing

Hitma brengt van fabrikant Schneider Electric een nieuwe serie druktransmitters op de markt. Het eerste dat op valt is de Schneider Electric groen kleur. Onder de motorkap zit echter nog steeds de betrouwbare Foxboro technologie. Een handige nieuwe optie zijn de geel en rood gekleurde ringen waarmee in een fabriek eenvoudig kleurcoderingen kunnen worden aangebracht voor bijvoorbeeld SIL classificaties.

vrijdag 10 augustus 2018

Gratis Dwyer catalogus 2019 vanaf nu verkrijgbaar

De nieuwe Dwyer-catalogus weer verkrijgbaar. De superdikke 2019-editie telt meer dan 500 pagina's en bevat het complete assortiment meet- en regelproducten van Dwyer Instruments. Alle instrumenten zijn voorzien van duidelijke technische specificaties en maatschetsen. Daarnaast wordt er in de catalogus uitgebreid aandacht besteed aan de recente innovaties binnen het instrumentatiepakket. Bij veel producten zijn applicatievoorbeelden en geplaatst.

woensdag 8 augustus 2018

Hitma Instrumentatie gecertificeerd partner voor gebouwautomatiseringsproducten van Produal

Hitma Instrumentatie is sinds kort gecertificeerd distributeur in Nederland voor de gebouwautomatiseringsproducten van Produal Oy. De certificatie is onderdeel van het ‘Certified Distributor-programma’ van het Finse bedrijf. Produal heeft meer dan 30 jaar ervaring. Hun technologie is terug te vinden in tienduizenden gebouwen over de hele wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in Finland, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. Hun producten worden verkocht via distributeurs in heel Europa, in het Midden-Oosten en Azië-Pacific.